A babaváró hitel igénylés menete szakértői segítséggel

Hogyan egyszerűsíthető a babaváró hitel igénylés menete szakértői segítséggel? Milyen dokumentumokat kell beszerezni az igényléshez? Az alábbiakban bemutatom a hitelfelvétel legfontosabb lépéseit, a babaváró hitelhez szükséges dokumentumok listáját, és arra is kitérek, hogy miért érdemes szakmai segítséget igénybe venni még az igénylés előtt.

babaváró hitel igénylés menete
Díjmentes szakértői támogatás

Díjmentes a szakértői támogatást vehetsz igénybe, hiszen a bank fizet számomra sikerdíjat, a tájékoztatásért és adminisztratív munkámért. Ezt a díjat a bank nem hárítja át rád.

Egyszerűbb adminisztráció

Egyszerűbbé teszem a babaváró hitel igényléséhez kapcsolódó adminisztrációt, megspórolok számos sorszámhúzást a bankban, tapasztalt ügyintézőhöz kerül az ügyed.

Átláthatóbb banki ajánlatok

Részletesen bemutatom neked 8 bank ajánlatát és megismerheted a bankok közötti különbségeket.

Tudatosabb tervezés

A rövid-közép távú céljaiddal összhangban bemutatom a további igényelhető támogatásokat, így megtervezhetjük a céljaid elérésének pénzügyi hátterét.

Csökkentett kockázatok

A babaváró hitel igénylése előtt felmérjük a lehetséges kockázatokat, így olyan ajtón kopogtatunk majd ahol beengednek. Ha nehézség merülne fel az igénylés során, segítek megoldást találni.

Hosszú távú tervezés

Hosszú távú segítséget biztosítok. A hitelfelvétel után is megkereshetsz a nagyobb életeseményekkor.

A babaváró hitel igénylés menete

Hosszú távú támogatást kínálok, így bármilyen jelentősebb körülményben történő változás esetén legjobb tudásom szerint segíteni fogok.

1

Döntés-előkészítés, tervezés

Átbeszéljük a babaváró hitel részleteit, a rövid-közép távú terveidet, a bankok közötti különbséget, és az egyéb felmerülő kérdéseidet. Miután alaposan megfontoltad a döntést, jelzed felém a választásodat.

2

Babaváró támogatás igénylése

Küldök egy listás az igénylés során benyújtandó dokumentumokról az általad választott bank előírásai szerint, majd segítek összeállítani az igénylőcsomagot. Kitöltöm az igénylésed, egyeztetek a bankkal. Ha minden összeállt, lehetőség szerint be is viszem helyetted az igénylést.

3

Babaváró hitel folyósítása

A bírálati folyamat során a bank esetleges kérdéseit segítek megválaszolni. Amennyiben az igénylés sikertelen, bár ez csak nagyon ritkán fordul elő, másik bankot keresek neked. A jóváhagyásról értesítelek és beszámolok a következő lépésekről. Előre egyeztetett időpontban a bankban aláírjátok a szerződést. A bank néhány napon belül folyósít.

Babaváró hitelhez szükséges dokumentumok

Ismerd meg a babaváró hitelhez szükséges dokumentumok listáját, a TB jogviszony igazolás feltételeit és lépéseit.

1

Alapvető dokumentumok

Érvényes személyi igazolvány / jogosítvány / útlevél, lakcímkártya és adóazonosító.

 

2

Jövedelemigazolás

Munkáltatói igazolás, NAV igazolás, határozat. Mivel sokféle jövedelemtípus van, átbeszéljük mely esetekben milyen dokumentumokkal tudod igazolni a keresetedet. Van olyan bank, akinek elég a bankszámla kivonat.

3

Bankszámlakivonat

A legtöbb banknál elvárás az 1-3 havi – a beérkezett jövedelmet igazoló – bankszámlakivonat, de van, aki elfogadja a készpénzes jövedelmet is.

 

4

TB jogviszony igazolás 

30 napnál nem régebbi hatósági igazolás szükséges a 3 éves jogviszonyról, az egyik félnek bemutatni. Lehet elektronikus is.

5

Várandósgondozási kiskönyv

A várandósságot kiskönyvvel, vagy orvosi igazolással lehet a bank felé dokumentálni. Akár az igényléssel egy időben is kérhető a szüneteltetés. 

6

Nyilatkozatok

Minden más (büntetlen előélet, köztartozás-mentesség, KHR) nyilatkozható.

Babaváró hitelhez szükséges dokumentumok

Babaváró hitel TB feltételei

Az egyik igénylőnek 3 éves folytonos- váltásonként maximum 30 napos megszakítású – TB jogviszonya kell legyen, azzal a kitétellel, hogy:

 • hallgatói jogviszony után maximum 6 hónap áll rendelkezésre az elhelyezkedéshez;
 • közfoglalkoztatásból, maximum 1 év időtartam ismerhető el;
 • külföldi munkaviszony igazolás esetén az utolsó 90 napnak már magyarországi jogviszonyból kell származnia;
 • GYOD-ból is származhat.
babaváró hitelhez szükséges dokumentumok
TB jogviszony - Alkalmazotti jogviszony

Igazolható teljes- vagy részmunkaidős munkaviszonyból is.

Munkaviszonynak számítanak az alábbi kategóriák is: jogi személyiség, egyéni vállalkozó alkalmazottja, közalkalmazotti jogviszony, rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszony, közszolgálati jogviszony, kormányzati szolgálati jogviszony, adó- és vámhatósági szolgálati jogviszony, politikai szolgálati jogviszony, ügyészségi szolgálati jogviszony, biztosi jogviszony, bírói szolgálati jogviszony, egészségügyi szolgálati jogviszony, igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszony, nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony, ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszony, vendégoktatói ösztöndíjas jogviszony, a Magyar Honvédség, a rendvédelmi szervek, az Országgyűlési Őrség, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagja, a Magyar Honvédség szerződéses állományú tagja, a katonai szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katona, a honvédelmi alkalmazott, országgyűlési képviselő, nemzetiségi szószóló

TB jogviszony - Vállalkozás
 • egyéni vállalkozó
 • társas vállalkozó
 • a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvényben meghatározottak szerint a főállású kisadózóként bejelentett személy
 • díjazás ellenében munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében (megbízási szerződés alapján, egyéni vállalkozónak nem minősülő vállalkozási jogviszonyban) személyesen munkát végző személy – a törvényben meghatározott közérdekű önkéntes tevékenységet végző személy kivételével – ha az e tevékenységéből származó, tárgyhavi járulékalapot képező jövedelme eléri a minimálbér harminc százalékát, vagy naptári napokra annak harmincad részét
TB jogviszony - Szövetkezeti tag

 Szövetkezet tagja, aki a szövetkezet tevékenységében munkaviszony, vállalkozási vagy megbízási jogviszony keretében személyesen közreműködik (a személyes közreműködést megalapozó jogviszonyra irányadó szabályok szerint), kivéve:

 • az iskolaszövetkezet nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató tanuló, képzésben részt vevő személy, hallgató tagját – 25. életévének betöltéséig a tanulói, hallgatói jogviszonya szünetelésének időtartama alatt is;
 • a közérdekű nyugdíjas szövetkezet öregségi nyugdíjban vagy átmeneti bányászjáradékban részesülő tagját
 • a szociális szövetkezetben tagi munkavégzés keretében munkát végző tagot;
 • a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezetének nem nagyszülőként gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozást segítő ellátásban részesülő, egyéb jogcímen biztosított tagját.
TB jogviszony - Egyéb
 • egyházi szolgálati viszonyban álló egyházi személy
 • mezőgazdasági őstermelő 

  • kivéve az őstermelők családi gazdaságának kiskorú tagját;

  • kivéve a saját jogú nyugdíjast és az özvegyi nyugdíjban részesülő személyt, aki az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte.

TB jogviszony igazolás igénylése babaváró hitelhez

Tekintettel arra, hogy ezt határozattal kell igazolni vázlatos útmutatót adok az igazolás módjáról.

R

Illetékes külföldi hatóság igazolása

Külföldi munkaviszonyról gyorsabb, ha a külföldi hatóság állít ki igazolást. Ha ilyet nem mutatunk be, megpróbál egyeztetni a magyar- és az illetékes hatóság, de ez általában időigényes.

R

Kormányhivatal igazolása

 • Online, ügyfélkapun keresztül
 • Személyesen, a Teve utcai Egészségbiztosítási Főosztályon
 • Postai úton
R

Hazai/külföldi felsőoktatási intézmény által kiadott igazolása

TB igazolás online igénylése lépésről lépésre

 1. Lépj be az epapir.gov.hu oldalra az ügyfélkapus belépési adataiddal.
 2. Címzett: XY Megyei Kormányhivatal
 3. Ügytípus: Egészségbiztosítási pénztári feladatok
 4. Témacsoport: Kormányhivatali ügyek
 5. Levél tárgya: Babaváró igény
 6. Levél szövege az alábbiakat tartalmazza: mit kérsz a hatóságtól, telefonszámod, a Hatósági bizonyítvány átvételi módja (tárhelyre/ügyfélkapura ajánlott).
 7. Tovább a csatolmányokhoz és csatold a kitöltött és aláírt igénylőlapot.
babaváró hitel igénylés
EGYSZERŰSÍTENÉD AZ ADMINISZTRÁCIÓT?

Segítek a babaváró hitelhez szükséges dokumentumok összegyűjtésében

Fancsali Judit vagyok, bankfüggetlen pénzügyi közvetítő, okleveles közgazdász, vállalkozó és négy gyermek édesanyja, az Egyről a Kettőre pénzügyi blog szerzője.

Sokévnyi tapasztalattal, több mint 800 megkötött szerződéssel a hátam mögött segítek megtalálni a legjobb megoldást számodra. A folyamat során a teljeskörű ügyintézést rám bízhatod, maximális szakmai odafigyeléssel kezelem pénzügyeidet.

Valamennyi szolgáltatásom teljesen ingyenes, mivel közreműködésemért a pénzintézetek kompenzálnak.

babaváró hitel igénylés

Megkötött szerződés

év tapasztalat

Szerződött összeg

bank

Kapcsolat

Fancsali Judit

Telefonszám: +3670 317 3436

Email:  judit@egyrolakettore.hu